miercuri, 25 septembrie 2019

Xiaomi Mi MIX Alpha: camera de 108 megapixeli si ecran pe toate laturile

     
       In cadrul evenimentului de ieri care parea sa fie dedicat lui Mi 9 Pro 5G, Xiaomi a anuntat si un telefon absolut impresionant din punct de vedere al design-ului si dotarilor. Noul smartphone se numeste Xiaomi Mi MIX Alpha si este primul dispozitiv din lume care se lauda cu un display ce are un raport ecran-corp de 180,6 %. Acest lucru este posibil datorita ecranului flexibil care acopera telefonul aproape in intregime lasand o banda verticala subtire pe partea din spate, acolo unde este pozitionata camera din spate. Dat fiind faptul ca ambele laterale ale telefonului sunt ocupate cu panul OLED, nu exista loc pentru butoane. Butonul de power este situat in partea de sus, iar pentru reglarea volumului se vor folosi butoanele touch de pe ecran situate lateral. Banda laterala mai poate fi folosita si pentru afisarea notificarilor, afisarea nivelului bateriei sau al semnalului de retea si Wi-Fi.



       Din punct de vedere hardware, smartphone beneficiaza de cel mai perfomant procesor de la Qualcomm disponibil in acest moment si anume Snapdragon 855+ ajutat de 12 GB de memorie RAM si 512 GB stocare interna. Acumulatorul are o capacitate modesta de 4050 mAh, desigur daca luam in considerare faptul ca avem de-a face cu cel mai mare ecran OLED pe care l-am vazut pe un telefon pana in prezent si beneficiaza de o incarcare rapida la 40W.
Un alt feature al lui Mi MIX Alpha este camera foto care are un senzor de 108 megapixeli produs de Samsung. Acesta camera foloseste tehnologia pixel binning pentru a realiza poze cu detalii inalte si fara zgomot la 27 de megapixeli. Senzorul promite o performanta imbunatatita in lumina slaba datorita dimensiunii (181,33"), dar si obiectivului f/1.69 cu deschidere larga. Producatorul Xiaomi nu a mai integrat si o camera seflie, deoarece telefonul are si un ecran pe spate, iar camera princiapa poate fi folosita si la realizarea autoportretelor. Pe langa camera impresionanta de 108 megapixeli, Mi MIX Alpha mai beneficiaza si de o camera de 20 megapixeli cu f/2.2 ultra-wide, dar si de o camera f/2.0 pentru portret cu senzor de 12 megapixeli.



Intrebarile care stau pe buzele tuturor cu siguranta sunt: cum folosesti telefonul fara sa atingi anumite butone accidental, cat de rezistenta este stica care il protejeaza, avand in vedere ca nu avem de-a face cu o rama metalica in jurul telefonului, cat de bine tine bateria deoarece trebuie sa "tina in viata" un ecran asa de mare.
Xiaomi se "apara" si ne spune ca acest model este un "telefon concept" care nu va fi produs in masa. Cantitatile vor fi limitate, urmand sa intre in oferta catorva magazine la pretul de 19999 yuan, ceea ce inseamna 2560 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu