vineri, 2 noiembrie 2012

75% din piata smartphone-urilor sunt cu Android

Vanzarile telefoanelor inteligente sunt in crestere. IDC a publicat azi cifrele vanzarilor pentru trimestrul care tocmai s-a incheiat. Terminalele mobile care au sistemul de operare Android au inregistrat o crestere masiva si sunt urmate de cele cu iOS.
Producatorii de smartphone-uri au vandut in trimestrul 3 al acestui an 181,1 milioane de unitati, asta inseamna o crestere de 46,4 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut. Din acest total, terminalele Android au reprezentat 136 de milioane de unitati, mai bine spus trei sferturi din piata, iar cresterea de la an la an este de 91,5 procente.
26,9 milioane de terminale iPhone au fost vandute, o crestere de 57,3 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar iOS reprezentand 14,9 procente din totalul vanzarilor din trimestrul care tocmai s-a incheiat.
Terminalele ce ruleaza Symbian au inregistrat o scadere de 77,3 procente si s-au vandut doar 3,6 milioane de bucati. In scadere se afla si BlackBerry OS reusind sa vanda 7,7 milioane de telefoane si are o cota de piata de 4,3%.
Platforma Microsoft( Windows Phone si Windows Mobile) a inregistrat o crestere de 140% si are o cota de piata modesta de doua procente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu