duminică, 22 aprilie 2012

Cum facem un stick bootabil cu Windows 7, Vista sau XP?

Cred ca multi dintre voi ati avut acesta intrebare si probabil nu ati putut face un stick bootabil cu Windows.
Pentru inceput avem nevoie de o mica aplicatie care ne ajuta sa punem sistemul de operare pe stick. Cu aplicatia WinToFlash punem Windows-ul pe stick.
Dupa ce descarcam aplicatia(o sa las un link de download) avem nevoie de o imagine .iso sau un CD/DVD cu Windows pe care dorim sa-l punem pe stick. Daca aveti o imagine .iso trbuie sa o montati cu Daemon Tools sau Power ISO(daca nu stiti sa faceti acest lucru lasati comentarii). Mai avem nevoie si de stick bineinteles, marimea stick-ul conteaza, depinde ce Windows dorim sa punem pe el.
Pentru Windows XP avem nevoie de un stick cu o capacitate minima de 1 GB pentru ca imagine .iso are aproximativ 700 MB.
Pentru Windows Vista sau 7 avem nevoie de un stick cu o capacitate minima de 4GB pentru ca imagine .iso a lui Vista are aproximativ 3 GB, iar imagine .iso a lui Windows 7 are aproximativ 2,5 GB.
Dupa ce avem tot ce am spus mai sus deschidem aplicatia WinToFlash:

Click pe iconita cu verde

Dam click pe Next

Unde scrie "Windows files path" alegem unitatea optica cu CD/DVD cu Windows sau calea unde este montat cu Daemon Tools. Unde scrie "USB drive" alegem stick-ul. Dupa ce am selectat ce am spus mai sus dam click pe next, o sa apara o fereasta unde trebuie sa acceptam termenii si dam OK. Acum aplicatia o sa transfere fisierele pe stick. Daca doriti sa instalati Windows-ul de pe stick, da-ti restart(dupa ce operatiunea s-a finalizat) si bootati dupa stick(Remvable Device), instalarea va decurca exact ca si cum ar fi de pe un CD sau DVD.

Download WinToFlash
Download Daemon Tools
Acest tutorial este foarte bun pentru cei care vor sa instaleze Windows-ul si nu au unitatea optica CD/DVD.



Un comentariu: