duminică, 15 martie 2015

Putem viziona si incarca clipuri la 360 de grade pe YouTube


Incapand de acum YouTube (cel mai folosit site pentru continut video) permite vizionarea si incarcarea de continut video la 360 de grade. Acest lucru creste si mai mult interesul pentru realitatea virtuala. Din cate am observat acest lucru este posibil doar in aplicatia YouTube pentru Android si pe desktop in browser-ul Chrome, era de asteptat ca Google sa faca prima oara acest lucru pentru platformele lui. Prioritate au cei cu Android si Google Chrome, dar cu siguranta vor primi si cei cu iOS, mai tarziu dar vor primi.
In prezent Google colaboreaza cu foarte multi producatori importanti de camere, pentru ca imaginile captate de camerele lor sa fie usor de incarcat pe YouTube.
Google doreste imbunatatirea acestui serviciu aflat la inceput de drum prin functii de detectare automata a clipurilor filmate in 360 de grade, dar si prin posibilitatea de a aplica filtre.
Pa un PC cu Google Chrome instalat puteti vedea clipul tragand imaginea cu ajutorul mouse-ului sau din tastele WASD (W→sus, A →stanga, S→jos, D→dreapta). Pe telefon sau tableta ne putem folosi de gesturi sau accelerometru pentru a viziona un clip de acest gen.
Gasiti aici un ghid pentru a incarca in clip de 360 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu