duminică, 11 ianuarie 2015

Intel a lansat Compute Stick, mini PC-ul cu Windows 8.1 de forma unui stick USB


Intel a prezentat la CES 2015, Compute Stick, un gadget foarte interesat prin faptul ca are dimensiuni reduse. Acesta este un PC cu dimensiuni foarte reduse, are dimensiuni putin mai mare decat cele ale uni stick USB. Acesta transfora un TV obijnuit intr-un super-smartTV. Noul gadget se conecteaza la televizor prin mufa HDMI, dispune de un port USB 3.0 (de mare viteaza), o port microUSB, slot pentru carduri microSD, Wi-Fi, Bluetooth 4.0.
Acesta vine cu un procesor Intel Atom quad-core, 2 GB memorie RAM, 32 GB memorie interna si ruleaza Windows 8.1.
Este ideal pentru borwsing pe net, vizionat filme, YouTube, editare office, dar nu se pot juca jocuri pe el, poate unele mai vechi si detalii scazute. La acest stick se pot conecta toate perifericele care sunt in acest moment pe USB, bineinteles ca va trebuie un hub USB pentru a conecta mai multe (ex: mouse, tastatura, camera WEB, HDD extern, stick 3G/4G, imprimanta, etc)
Hardware-ul de pe Compute Stick este similar cu ce gasim in acest moment pe tabletele entry-level cu Windows 8.1.
Momentan Intel nu a anuntat o data oficiala de lansare, dar a promis ca acest dispozitiv o sa coste 150 $. Exista si o varianta care costa 89 de $ si vine cu 8 GB memorie interna, 1 GB memorie RAM, acelasi procesor si ruleaza Linux.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu