luni, 24 februarie 2014

Nokia a lansat trei telefoane cu Android la MWC 2014

Nokia a lansat X, X+ si XL, telefoane cu Android la MWC 2014. Nu sunt scumpe, dar nici performante si pastreaza acelasi design colorat cu care ne-a obijnuit. Primele doua, Nokia X si X+ au un ecran de 4 inch, rezolutie WVGA, procesor dual-core de 1 GHz, suport dual-sim, camera foto de 3 MP si baterie de 1500 mAh. Diferenta intre cele doua este facuta de memoria RAM, Nokia X are 512 MB, iar Nokia X+ are 769 MB, ambele vin cu slot pentru card microSD.
Nokia XL vine cu un ecran mai mare de 5 inch, are camera si pe fata de 2 MP, iar bateria este de 2000 mAh. Cam acestea sunt diferentele intre cele trei telefoane.
Android-ul pe care il ruleaza aceste smartphone-uri este unul modificat de Microsoft, interfata este asemanatoare Windows Phone si nu vom avea acces la Google Play. Aplicatiile le vom descarca din Nokia Android App Store si Yandex, vestea buna este ca vom putea instala si fisiere apk, dar nu este garantata functionalitatea.
Nokia X va costa 89 euro si va fi disponibil imediat, Nokia X+ va costa 99 euro si va fi disponibil in Q2 odata cu Nokia XL care va costa 109 euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu