sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Google a lansat Android 4.4 KitKat si Nexus 5

Google a lansat cea mai nou versiune a sistemului de operare Android 4.4 KitKat. Prima noutate a sistemului de operarea este interfata care ne arata doar ce avem nevoie, iar lucrurile inutile vor fi ascunse. Noua aplicatie Hangouts ne strange toate MMS-urile si SMS-urile intr-un singur loc impreuna cu alte conversatii sau apeluri video.
Android 4.4 KiKat vine cu un nou launcher care ne ajuta sa accesam mai usot informatiile si aplicatiile preferate, cu un simplu swipe in ecranul principal vei porni Google Now, iar daca rostetsi "Ok, Google" poti sa faci cautarea dorita.
Lucrul cel mai bun la acesta versiune de Android este ca functioneaza si pe device-uri mai slabe, are nevoie doar de 512 MB si un procesor single core de 1 GHz, lucru ce il face compatibil cu peste un miliard de dispozitive.

Google Nexus 5 este facut de LG si este disponibil in Romania la pretul de 2000 de lei. Telefonul, bineinteles, are deja instalat noul Android 4.4 KitKat si are un ecran de 4.95 inch FullHD cu o densitate de 455 ppi si este protejat de Gorilla Glass 3. Spatul de stoare este de 16 sau 32 de GB si cum stim de la toate dispozitivele Nexus nu vine cu slot pentru card microSD. Camera este de 8 MP cu stabilizare optica si functii HDR, iar cea frontala este de 1.3 MP. Noul Nexus 5 are un procesor de la Qualcomm, Snapdrogon 800 de 2.3 GHz si 2 GB memorie RAM, iar cei de la Google ne spun ca este cel mai rapid dispozitiv Nexus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu