sâmbătă, 22 iunie 2013

Tutorial: Instalare Android 4.1.1 Jelly Bean pe VirtualBox in Windows

Salutare tuturor, azi am sa va arat cum putem rula Android 4.1.1 Jelly Bean direct in Windows cu ajutorul masinii virtuale VirtualBox. Acesta masina virtuala ne permite sa instalam mai multe sisteme de operare cum ar fi: Linux, Windows, Mac OS si Android. Parta cea mai interesanta este ca acolo in mediul virtual putem sa facem ce dorim pentru ca nu vom afecta sistemul real, putem chiar sa ne si virusam. Trebuie sa tinem cont ca VirtualBox se foloseste de resursele calculatorului real, asa ca trebuie sa avem un PC ceva mai performant ca sa ne parmita rularea a doua sisteme de operare simultan. Android este un sistem de operare care nu are nevoie de cine stie ce resurse ca se ruleze decent.
Acestea fiind spuse "se trecem la treaba".
Prima oara trebuie sa descarcam VirtualBox pe care il gasim aici. Trebuie sa dam click pe "VirtualBox 4.2.14 for Windows hosts  x86/amd64".
Instalarea este una foarte usoara, dar o sa va apara mai multe ferestre in care este necesar sa da-ti click pe "Install".
Acum va trebui sa descarcam sistemul de operare, adica Android-ul pe care il putem descarca de aici.
Trebuie sa introducem Android-ul in masina virtuala, VirtualBox.
Deschidem VirtualBox si ne ducem in menul "File" ->  "Import  Appliance..."(stanga sus) exact ca in poza de mai jos:

Acum dam click pe "Open Applince..."  si ne ducem in folderul unde am descarcat sistemul de operare, Android, adica acest fisier "androVM_vbox86t_4.1.1_r6.1-20130222-gapps-houdini-flash.ova".
Vom da "Next" si dupa aia "Import". Asteptam cateva secunde sau minute depinde de PC-ul fiecaruia.
Dupa ce s-a terminat de importat click pe "Start"  pentru a incepe instalarea Android-ului in masina virtuala VirtualBox.

In prima fereastra care va parea ne pune se ne alegem limba, eu va sfatuiesc sa alegeti limba romana, asta am sa fac si eu. Nu va merge scroll-ul de la mouse va trebui sa tineti click stanga si sa trageti in sus. Dupa ce am ales limba click pe "Porniti":


Daca aveti un cont Google puteti sa va logati cu el, daca nu este foarte simplu sa ve creati unul (nu o sa ma intru in amanunte ca este foarte usor acum) o apara diverse ferestre in care sa va intrebe daca doriti sa va inscrieti la Google+ sau daca doriti sa va localize sau alte chestii, alege fiecare dupa bunul plac.
Acum s-a deschis interfata Android si veti obseva ca nu avem butoane virtuale de Back, Home, etc. Va trebui sa schimbam rezolutia si DPI-ul.
Dam click pe cele 6 punctulete intr-un cerculet situat in dreapta ecranului, acela este butonul de meniu, odata ajunsi in meniu deschidem aplicatia "androVM Configuration" cu un click pe ea.
In aplicatie vom alege "Resolution 1366x768-16" si "DPI 120"  dupa care click pe "Save"

Acum se va restarta sistemul de operare si veti observa ca va boota foarte rapid.
Retineti: Acest sistem de operare nu este perfect functional, dar in mare parte, adica 90%, este functional.
Daca intampinati probleme cu flash player-ul, opriti masina virtuala si alocati mai multa memorie video.
Cam acesta a fost tutorialul puteti sa va instalati aplicatii pentru ca avem Google Play - magazinul de aplicatii al celor de la Google.
Va astept pe rubrica de comentarii sa-mi spuneti ce parere aveti despre Android in VirtualBox si bineinteles daca aveti probleme sau nu ati inteles ceva lasati un comentariu si am sa va raspund cat de repede pot.
Nu uitati sa aratati acest tutorial si prietenilor, poate vor si ei sa se "joace" cu Android-ul pe al lor PC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu