luni, 25 februarie 2013

Virusii isi fac de cap pe Facebook. Un nou virus iti promite ca iti arata cine ti-a vizualizat profilul

In acest weekend multi utilizatori romani au cazut in plasa unui nou virus aparut pe reteaua de socializare Facebook. Acest virus iti promite ca iti va arata cine ti-a vizualizat profilul daca dai click pe un link.
Se pare ca au fost destui curiosi pentru ca acest virus s-a raspandit enorm in acest weekend.
Specialistii in securitate ne spun ca pana in acest moment cu exista o aplicatie oficiala cara sa ne arate cine ne-a vazut profilul, asa ca hadeti sa numai dam click pe orice ne apare in fata, pentru ca sunt multe tepe.
Cel mai bine este sa aveti un antivirus actualizat la zi si cu licenta bineinteles si pe cat posibil sa numai folositi tot felul de aplicatii din Facebook pentru ca multe sunt daunatoare. Va dau un exemplu, daca va apare un mesaj si va spune sa dati click aici pentru ca ati castigat o masina 100% este teapa sau ceva asemanator.
Eu nu ma jos si nici nu folosesc nici o aplicatie pe care o are Facebook si iata ca traiesc :D.
Aveti mare grija pe ce dati click si ce aplicatii si soft-uri folositi si mai ales de unde le descarati si cel mai important faceti-va copie de rezerva(Backup) la fisierele importante(poze, filmari, etc.).


Nicio aplicatie legitima de Facebook nu le permite utilizatorilor sa vada cine le vizualizeaza profilul. Acest scam duce la o frauda care, dupa nenumarate sondaje, ii redirectioneaza pe utilizatori catre premii false cu telefoane de ultima generatie. Escrocherii de acest gen circula de ani de zile in retelele sociale, dar continua sa faca victime printre utilizatori, indiferent de experienta sau varsta. Ele se bazeaza pe mecanisme de inginerie sociala si pe stimuli psihologici care ii provoaca pe oameni sa dea repede click, fara sa se gandeasca la consecinte. Cine nu isi doreste un premiu in schimbul unui singur like pe Facebook? Scamul fura Token-urile de acces (access tokens) ale unei aplicatii legitime de fotografii, apoi posteaza in numele utilizatorilor, accesandu-le datele personale. Aplicatia periculoasa se raspandeste usor printre prietenii victimei, care sunt etichetati automat la postarea mesajului. Bitdefender blocheaza linkul periculos, pe care l-a marcat ca frauda”, ne spune Catalin Cosoi de la Bitdefender Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu