vineri, 6 ianuarie 2012

Wikipedia strange cele 20 milioane $

Wikipedia este o enciclopedie online gratuita, fara reclame sau alt venit direct. Si chiar daca articolele sale sunt scrise de vizitatori, in mod volundar, fara vreo compensatie materiala, sustinerea acestui site, al cincelea ca numar de accesari din lume, costa bani. Server-e, conexiunea la Internet, personal care sa aiba grija de echipament.


Si pentru a plati toate acestea Wikipedia se bazeaza pe ajutorul oamenilor, al cititorilor sai, pe donatii. Oricine poate dona, oricand, in contul acestei enciclopedii. Dar la sfarsitul anului, cand urmeaza sa se traga linie, conturile sunt goale. Si in astfel de momente fondatorii Wikipedia incep o campanie de strangere de fonduri.
Si prin banner-e si mesaje spun cat au nevoie, si cat au reusit sa stranga pana la momentul respectiv. Suntem siguri ca ati observat ultima lor solicitare, pe parcursul ultimelor luni. De aceasta data au avut nevoie de 20 milioane $, iar acum ne anunta ca au reusit sa stranga respectiva suma.
In total peste 1 milion de persoane au donat, si au ajutat sa tina Wikipedia pe linia de plutire. Si de acest an au fost acceptate si donatii directe in lei. Totul insa se va repeta spre sfarsitul anului 2012.                      Sursa:arenait.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu